Winkel

Aan ons tuinencomplex is voor de tuinders een winkel verbonden waar jonge planten, mest en meststoffen, grond en tuinmaterialen worden verkocht en waar zaden kunnen worden besteld.

Openingstijden: elke zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur.

Winkelaanbod

Het assortiment van artikelen vindt u hier. Meer in het algemeen kunt u door het jaar heen het volgende aanbod verwachten.
Groenteplantjes. Eind februari begint de verkoop van groenteplantjes zoals bloemkool, spitskool, sla en andijvie, voor teelt in de kas en de platte bak. Daarna begint de verkoop van planten voor de volle grond.
Bloemen en bloembollen. In het voorjaar zijn er in onze winkel veel zomerbloemen, bollen en geraniums, en vroeg in het najaar volop bloembollen.
Zaden en pootgoed.  Zaden en pootgoed kunt u bestellen met het formulier dat gevoegd is bij de brochure die u vanaf november kunt afhalen in de winkel. Bestel zoveel mogelijk resistente of minder vatbare rassen. Let vooral op resistentie tegen aardappelmoeheid.  U kunt het bestelformulier voor 1 januari afgeven in de winkel, of in de brievenbus van Het Praethuys bezorgen. U krijgt 10% korting op zaden voor 1 januari besteld via de winkel.
Bestelde zaden liggen in de eerste helft van februari voor u klaar in de winkel, bestelde pootaardappelen pas bij vorstvrij weer, begin/half maart.