Overige diensten

Hulp nodig?
Hebt u hulp nodig bij zware klussen als spitten en frezen? Vraag dan in de winkel om advies. Er zijn tuinders bereid om tegen een vergoeding de werkzaamheden voor u uit te voeren. De winkel kan u helpen iemand daarvoor te vinden. Voor het doorspuiten van draineerbuizen is er bij de winkel een pomp te leen, tegen vergoeding van de benzinekosten.

Uitleen van gereedschap.
Voor baggeren van sloten, kroos vissen en andere werkzaamheden kunt u in de winkel gereedschap lenen.

Afvoer van afval.
Voor afvoer van uw afval biedt de vereniging geen hulp, behalve bij het hakselen van takken. Op complex 1 kan dit materiaal op twee data in het jaar worden aangeboden. Deze data vindt u in het menu Nieuws ; ze worden ook aangekondigd in de Nieuwsbrief die per mail wordt verstuurd . De vereniging zorgt  voor machinaal verhakselen. U zorgt zelf voor de afvoer van de houtsnippers.

Voedselbank.
In de maanden juli en augustus staat er elke donderdagochtend tot 12:00 uur enkele meters rechts van de winkelingang een krat. Daarin kunt u uw bijdrage aan de voedselbank Voorschoten deponeren. Het deel van uw oogst aan groente en fruit dat u zelf niet gebruikt vindt zo een goede bestemming.