Agenda 2024


Voor workshops en lezingen kunt u zich inschrijven via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.


Elke zaterdag: winkel open van 10.00 tot 12.00 uur.

Vanaf 1 maart 2025 weer elke zaterdag: Praethuys open 9.00 tot 12.00 uur voor koffie, thee en ranja (op basis van vrijwillige bijdrage). Bij mooi weer buitenterras.

13 en 14 december, van 10.00 tot 11.00: hakselen van snoeihout.
Zie instructies hieronder.

Gedane zaken.

25 en 26 oktober: van 10.00 tot 11.00: hakselen van snoeihout.
Alleen takken worden verhakseld, met een maximale doorsnee van ongeveer 10 cm. Dus geen zonnebloemen, mais, vaste planten en bramen met doorns. Ook geen gevorkte takken a.u.b.
Hakselhout dient u zelf weer af te voeren.

Vanaf 14 oktober: tuinkeuringen.
Vanaf 14 oktober worden er weer tuinkeuringen uitgevoerd. Het is in het belang van alle leden dat ons complex er verzorgd bij ligt. Mocht het bijvoorbeeld door ziekte, afwezigheid of andere omstandigheden even niet lukken de tuin goed bij te houden, laat ons dit dan weten. Dat voorkomt problemen en misschien kunnen we meedenken richting een oplossing.

Zaterdag 14 september: feestelijke (her-)opening van het nieuw geasfalteerde Praethuysplein, om 10:30 uur. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee klaar.

Vrijdag 13 september: VTV-barbecue.
Het Praethuys gaat open om 17.30 uur. Tijdens de BBQ kunt u drankmunten kopen. Ook vindt er een loterij plaats waarmee u prachtige prijzen kunt winnen.
Aanmelden: VTV-leden kunnen zich, met partner of een introducee/introducé, in de winkel tijdens openingstijden aanmelden. Noteer daarbij of u een vlees-, vegetarisch- of halal BBQ-pakket wilt. Gezien de capaciteit van het Praethuys is het maximum aantal deelnemers 90 personen. De uiterste datum van inschrijving is 31 augustus 2024.
Kosten: de deelnamekosten bedragen 15,00 euro per persoon.

Donderdag 12 september: bestuursvergadering.

29 juni: basisworkshop snoeien
Snoeiwonden genezen het snelste in de zomermaanden. Jolien Schroot geeft van 9.30-11.30 een basisworkshop snoeien. De ochtend bestaat uit een deel theorie gevolgd door een wandeling in de directe omgeving waarin snoeivoorbeelden van uiteenlopende planten worden besproken. Voorkennis is niet nodig. De workshop is bedoeld voor beginners. Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen dus geef je snel op.

25 mei: ruilbeurs, door Corrie Middelburg. Planten, zaden en stekken ruilen. Van 9:00 tot12:00 uur. Locatie: voor het Praethuys.

27 april: ruilbeurs, door Corrie Middelburg. Planten, zaden en stekken ruilen. Van 9:00 tot12:00 uur. Locatie: voor het Praethuys.

30 maart, 10:30-11:30: Workshop composteren, in het Praethuys. Tineke en Margit vertelden over de verschillende manieren van composteren. Daarnaast hadden zij twee wormenhotels meegenomen en legden uit hoe je deze eenvoudig zelf kunt maken. Tenslotte lieten zij zien hoe je met een zogenaamde Bokashi organisch materiaal door middel van fermentatie ook om kunt zetten tot voedingsrijke stof voor je tuin.

23 maart 11:00 uur: Algemene Ledenvergadering in Het Praethuys.

16 maart: hakselen van snoeihout, op de parkeerplaats voor het Praethuys. U kunt de takken aanleveren tussen 10:00 en 11:30 uur. Geen gevorkte takken a.u.b.

3 maart (zondag): Wijn maken, wijn proeven, van14.00 tot 16.30 Dick van Straalen, eigenaar van wijngaard Chateau deux filles op ons VTV-complex, informeert u over de Nederlandse wijnbouw en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mooie wijn. Uiteraard  laat hij u ook proeven van diverse Voorschotense wijnen en van likeuren.
Zowel leden als niet-leden zijn welkom. De kosten voor deze informatieve en gezellige  middag zijn €7,50.

14 januari uitgesteld naar datum in april: brunch in het Praethuys, van 10:30 tot 14:00 uur. Kosten € 12,-. Inschrijving is al mogelijk door in te tekenen op de lijst in het Praethuys of door een e-mail naar Frans van Wijngaarden: berichten97@gmail.com. De brunch gaat door bij minimaal 20 deelnemers.

6 januari: Nieuwjaarsreceptie: 15-17 u. in het Praethuys.


Aanmeldformulier voor alle bovengenoemde workshops: via het erbij vermelde emailadres.